tisdag 24 februari 2009

Några anteckningar om Nyköpings bruk och faktori

Älskade Moffa! Din avhandling om Nyköpings bruk har fått komma hem! Om inte i original, så i alla fall i form av 85 bilder i Miras kamera och ett löfte om en papperskopia.

(Klicka på bilderna för att se dem större.)"Till Disponent Carl Sahlin med vördsam hälsning från samlaren (arbetslös bergsman)"

På Tekniska museet fanns två avhandlingar. Den ena ett dubbelsidigt, maskinskrivet original med morfars handskrivna tillägg i marginalen. Den andra en enkelsidig genomslagskopia.Jag fann också några kartor, varav åtminstone en hade morfars omisskännliga piktur.Ni må tro att det var en sällsam känsla att få stå där och bläddra i morfars papper och läsa det han skrivit för 82 år sedan. Arkivarien på Tekniska museet i Stockholm var oerhört tillmötesgående och vänlig. Hela materialet var framplockat och upplagt på bordet då jag kom, och jag fick även hjälp att se bilder av ett kyrkfönster från Nikolai kyrka i Nyköping som morfar hittat. Tack snälla P-O!

Och Moffa! Sträck på Dig nu - Du ska inte längre känna Dig som en bruten man. Det är ett fantastiskt arbete Du gjort. Och nu får Du komma med i Håkan Noréns bok också! Kram på Dig i Din himmel från Dina två yngsta dotterdöttrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar